Ann Biebuyck - CEO LUNCH GARDEN

We willen je graag wat beter leren kennen. Kan je jezelf in 5 krachtige kernwoorden omschrijven?
 

  • Volhardend
  • Hands-on
  • Leergierig
  • Open minded
  • Team spirit

Je hebt intussen al een mooi carrièrepad afgelegd. Als je daarop terugkijkt; welk moment is dan het meest bepalend geweest voor jouw loopbaan? (welke stap, welke keuze, welke beslissing)

Nog niet zo heel lang geleden zette ik de stap naar het ondernemerschap, en hield ik met Business for Growth mijn eigen vennootschap boven het doopvont. Het voelde bevrijdend en het was dé mentale boost die ik nodig had.
 

Wat is tot op heden de meest unieke ervaring geweest in jouw carrière?

Zonder twijfel de trip naar onze visleveranciers in IJsland. De kracht en de puurheid van de natuur was daar indrukwekkend. Dé trigger bovendien om met Lunch Garden nog meer de kaart te trekken van duurzaamheid;

 

Wat is het moeilijkste moment geweest uit jouw carrière?

Dat is zonder twijfel deze coronaperiode. Het vergt heel wat van mezelf, mijn medewerkers en toeleveranciers. De onzekerheid begint te wegen en het lijkt wel of al onze plannen ‘on hold’ staan. We hebben het startpistool vast, maar de trekker is vergrendeld. Behoorlijk frustrerend, maar we zijn optimistisch en zullen bij heropening ook bepaalde projecten direct kunnen lanceren

 

Stel, je zou de jongere versie van jezelf 1 advies mogen geven aan het begin van je carrière, wat zou dat advies (of die levensles) dan zijn?

Blijf trouw en geloof in jezelf. Omring je met het juiste team, sterke mensen, en groei samen. Onthoud dat een bedrijf je gekozen heeft voor je skills en je aanpak en je hoeft je dus helemaal niet te veranderen. Zorg dat je manier van werken er tot zijn recht komt. Als CEO wil ik vooral verbinden en coördineren. Ik beschouw mezelf als de lijm tussen verschillende talenten. Help anderen vooruit, daar word je zelf ook sterker van.

 

Iedereen heeft wel iemand naar waar men opkijkt, veel ontzag voor heeft, als inspirator beschouwt. Grote leiders, bekende personen, … Wie is jouw grote inspirerende voorbeeld? Naar wie kijk jij op? (en waarom?)

Stig Broeckx, een wielrenner die na een zwaar ongeval in coma belandde en er erg aan toe was, maar vervolgens puur op wilskracht terugvocht. Dat heilige vuur en die mentale kracht is bewonderenswaardig.

 

We boeken voor jou ‘een lunchtafel voor twee’ bij het Hof van Cleve. Met wie zou jij deze tafel graag eens een keer willen delen?

Doe me dan graag  Marc Coucke. “Dhr. Coucke is voor mij een rasechte ondernemer die recht blijft, ook als het stormt. Die man lijkt me over een enorme veerkracht én levensvreugde te beschikken. Ik ben er zeker van dat een avondje tafelen tot een inspirerende en fijne avond zou leiden.”

 

Stel, je wint morgen de titel ‘best professional of the world’ en krijgt daardoor de kans om in eender welk bedrijf ter wereld aan de slag te gaan, in eender welke functie. Bij welk droombedrijf (of welk merk) zou jij graag willen werken en in welke rol? Al was het maar voor even…

Dat is  zonder twijfel een functie als CEO van een multinational met een Belgische verankering. Denk maar aan bijvoorbeeld Unilever of Barry Callebaut. Het lokale inpassen in een internationale setting, is wat  me daar het meeste in aanspreekt.

 

We maken even een sprong van 20 jaar vooruit. Op welk vlak zal de Belgische foodservicemarkt in jouw beleving dan het meest veranderd zijn ten opzichte van vandaag? Wat wordt volgens jou de grootste gamechanger voor de toekomst van eten en drinken buitenshuis?

Dat de impact van corona blijvend is, lijkt me wel duidelijk. Alles zal nog flexibeler worden. De manier waarop en waar we werken, team events en ook flexibiliteit in (lokale)productie. Maar ook scholen en rusthuizen zullen transformaties ondergaan. Kwaliteit en diversiteit blijven belangrijke pijlers, net als meer maatwerk. Duurzaamheid is een andere gamechanger die steeds belangrijker zal worden. In onze sector zie ik een duidelijke opsplitsing tussen het premium segment dat de wind in de zeilen heeft, en ook mainstream degelijkheid, zoals Lunch Garden. Beiden zullen zich doorontwikkelen, maar blijven hun markt behouden en hebben groeikansen. Logisch dat we die willen grijpen.

 

Deze set van 10 persoonlijkheidsvragen zwerven hun eigen weg doorheen de Belgische foodservicemarkt. We bouwen een soort van estafette en willen jou graag vragen om deze vragenlijst door te sturen naar iemand anders. Iemand van jouw keuze! Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om de 10e vraag aan hem/haar zelf te stellen! Naar wie stuur jij deze vragenlijst en wat is de vraag die jij altijd al eens had willen stellen aan deze persoon? 

Graag had ik het woord overgelaten aan Peter Van Praet, de founder en concept guardian van BAVET. Ik vind het een enorm gedreven en creatieve ondernemer. Bovendien is BAVET een toonbeeld van verticale integratie. Ik ben heel benieuwd naar hoe hij dit aangepakt heeft en hoe hij zijn concept verder ziet evolueren.

 

FACTSHEET

Uw naam en voornaam: Ann Biebuyck

Uw geboortejaar: 1980

Uw woonplaats: Deinze

Uw gezin: Gehuwd, 2 dochters  

Uw ideale vrijetijdsbesteding: Muziek en de krant(en) lezen, pure ontspanning.

Uw ideale zondagochtend: Uitgeslapen, met een frisse blik, na een heerlijk ontbijt met goede koffie , de nieuwe week voorbereiden en checken of alles gecoverd is.

Uw favoriete restaurant in België: Lunch Garden !; De Kroniek in Deinze.

Uw favoriete restaurant in het buitenland: Perard in Le Touquet.

Uw ‘guilty pleasure’: blijven zappen na het laat avond nieuws

TAGS

0 Comments