KWARTAALUPDATE PETROLSHOP MONITOR Q1 2018

KWARTAALUPDATE PETROLSHOP MONITOR 2018 Q1

 

PETROLSHOPS KRIJGEN KLAPPEN IN EERSTE KWARTAAL 2018

Het aantal bezoeken aan tankstations blijft dalen, zowel langs de snelwegen als de landelijke gebieden en steden. De big 6 brands blijven standhouden, al is er één grote verliezer in het spel die zijn gedeelde leiderspositie moet afstaan, zo blijkt uit de eerste kwartaalupdate van 2018 van de Petrolshop Monitor van Foodservice Alliance.

Total kreeg in het eerste kwartaal van 2018 de meeste bezoekers over de vloer. Lukoil zette een sprintje in waardoor ze Shell voorbij wisten steken. Ook Q8 kent een significante stijging in het aandeel bezoeken, maar deelt op andere vlakken in de klappen. Ze hebben samen met Total de meeste kopers en het hoogste aantal bestedingen, maar kennen een daling op algemeen tevredenheidsvlak waardoor ze hun gedeelde leiderspositie met Lukoil moeten afstaan. Q8 komt daardoor op dezelfde positie als Esso en Total.

Wanneer we een blik werpen op de spreiding van het aantal bezoeken in tankstations, kennen de petrolshops langs snelwegen een stijging, terwijl het aantal bezoeken langs invalswegen in landelijke gebieden daalt. Opvallend genoeg zijn er minder bezoekers nabij een stad bij de big 6, terwijl dit aantal bij de andere brands stijgt. Het aantal bezoeken op vrijdag blijft net als vorig kwartaal dalen. Enkel het aandeel petrolbezoeken langs snelwegen stijgt op de laatste dag van de traditionele werkweek.

Downloads


TAGS

0 Comments