Jaarmonitor Foodservice 2023

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert FSA de Foodservice Jaarmonitor. Dit boek staat elk jaar bol van de kengetallen over de bezoeken, de bestedingen en het aantal outlets per foodservicekanaal. In deze editie zijn we nog een stap verder gegaan met interessante analyses over de verschillen tussen generaties en het nieuwe gevecht om de avondmaaltijd.

 

Afgelopen decennia stonden kranten nooit zo vol als vandaag met titels als ‘onze marges staan onder druk’ of ‘ons model is dringend toe aan verandering’. De torenhoge inflatie duwt bedrijven in een ongezien tempo naar een nieuwe realiteit. Een realiteit die aanvoelt als oncomfortabel, omdat ze keihard dwingt tot nadenken over het fragiele evenwicht tussen vraag en aanbod. Ook in foodservice.

 

De omzet blijft intussen wel groeien. Toch staan (horeca) ondernemers vandaag voor serieuze uitdagingen zoals het onder controle houden van hun kosten. Aan de andere kant zijn er ook nieuwe ontwikkelingen waarop de hele foodservicemarkt moet inspelen. De vraag naar ‘foodservice’ zal in de toekomst enkel toenemen door de shift naar een nieuwe generatie die anders consumeert.

 

Download hieronder het volledige rapport met de meest actuele cijfers en trends!

 

Nog geen lid van Foodservice Alliance Kennisnetwerk, maar toch interesse in de Jaarmonitor Foodservice?

 

Stuur dan een mail naar info@foodservicealliance.be

 

Hebt u vragen? Contacteer dan de Helpdesk van Foodservice Alliance.

 

Dat kan via mail helpdesk@foodservicealliance.be of telefonisch via het nummer +32(0)14.703.302

 

Downloads


TAGS

0 Comments