IMPACT CORONA OP DE BELGISCHE FOODSERVICEMARKT - UPDATE ZOMER 2021

De Belgische foodservicemarkt toont een stevig herstel. Zowel het aantal bezoeken als de besteding aan eten en drinken buitenshuis nemen toe! Als deze trend zich doorzet, lijkt een totale jaaromzet van bijna 14 miljard euro tegen het einde van 2021 al terug mogelijk. Dat betekent dat de markt van de buitenshuisconsumptie alweer 25% gegroeid kan zijn tegenover vorig jaar. Ten opzichte van 2019 blijft dat weliswaar nog steeds een gat van bijna 40%, maar het herstel loopt sneller en sterker dan verwacht.

 

Het hoge consumentenvertrouwen geeft extra wind in de zeilen en de schade op de economie blijkt mee te vallen. Consumenten trekken weer naar buiten om het leven te vieren en lijken (vooralsnog) geen moeite te hebben met fors gestegen menuprijzen.

 

Veel hoopvolle signalen dus. Maar het is niet allemaal goud wat blinkt. Het zomerweer zit tegen en de sector kampt met een historisch personeelsprobleem. Er dreigt druk op de marge, vooral wanneer het verlaagde btw-tarief in september vervalt en ondernemers tegelijkertijd uitgestelde huur en kredieten moeten inlossen.

 

Bovendien zijn nog niet alle kanalen aan herstel begonnen. De markt van catering en events blijft moeilijk. Achter dat fragiele velletje van hoop en optimisme drukt dus nog steeds een enorme etterbuil.

Foodservice Alliance heeft opnieuw een uitgebreide marktupdate voor je klaar met meer dan 50 pagina’s insights en duiding rond de meest actuele ontwikkelingen binnen de Belgische foodservicemarkt.

 

In het rapport vind je onder meer:

 

  • Evolutiecijfers en duiding van de laatste markttrends per kanaal
  • Voorspellingen rond marktherstel in concrete cijfers
  • Analyse van de werk,- en leefsituatie bij ondernemers
  • Evolutie van de stijgende menuprijzen in horeca
  • Evolutie van inkoopprijzen bij grossiers
  • En zoveel meer…

 

Nog geen lid en interesse in het rapport?

Stuur een mail naar info@foodservicealliance.be en wij helpen je graag verder!

 

 

Downloads


TAGS

0 Comments