Het coronavirus & de impact op de Belgische horeca - update juni 2021

Sinds 8 mei mochten de terrassen van Belgische horecazaken weer open. Maar de kans dat u daar al meermaals op te vinden was, is door het grillige Belgische voorjaarsweer, vermoedelijk eerder klein. Heel wat uitbaters van horecazaken lieten het terrasverhaal aan zich voorbijgaan. Te onvoorspelbaar, te duur, te weinig mogelijkheden om écht gastvrij te zijn. Diegene die wel open deden, deden dat eerder vanuit emotie.
 
De gedeeltelijke heropening van de horeca op 8 mei 2021 heeft een duidelijke kentering teweeggebracht. Belgen zijn meteen buitenshuis gegaan om te consumeren, niet tegenstaande slechts enkel consumptie op terrassen was toegelaten. De weersomstandigheden waren allerminst positief, wat maakte dat de heropleving na de lockdown veel minder sterk was in vergelijking met de heropening van de horeca na de lockdown in juni van vorig jaar.

Foodservice Alliance publiceert vandaag een nieuw rapport met een update van de meest recente ontwikkelingen in de Belgische foodservicemarkt

Downloads


TAGS

0 Comments