TERUGBLIK: INSIGHTS & INSPIRATION EVENT : WAT ETEN WE IN 2050?

Datum: 
26 Sep 2019 - 11:00

INSIGHTS & INSPIRATION

DE TOEKOMST VAN DE VOEDINGSINDUSTRIE

WAT ETEN WE IN 2050 ?

 

DONDERDAG – 26 SEPTEMBER 2019 - TERNAT

Wat eten we in 2050? Deze vraag stond centraal tijdens het Insights en Inspiration event dat op 26 september plaatsvond in Ternat. Professionals en experten verzamelden zich tijdens deze inspirerende bijeenkomst om in debat te gaan over de toekomst van onze voedingssector.

De dag werd ingeleid door Gert Laurijssen, CEO van Foodservice Alliance. Vervolgens werd het woord doorgegeven aan Lukas Lindemans, hoofd aankoop bij Belgocatering. Hij nam alle aanwezigen mee in het korte keten verhaal van Belgocatering. Hoe werkt Belgocatering samen met boeren? Hoe wordt het logistieke platform georganiseerd? Wat brengt de toekomst voor de korte keten? Op al deze vragen werd een duidelijk verhaal voorgedragen door Lukas Lindemans.
Vervolgens was het aan twee jonge ondernemers om het woord over te nemen. Tom Wilogs en Dario Vunckx zijn de oprichters van MicroFlavours Brussels. MicroFlavours Brussels is een urban farming startup. Zij willen grote steden voorzien van verse en lokaal gegroeide groenten. Zij vertelden hoe ze de verschillende processen organiseren. Van het kweken van de groenten tot het bezorgen aan horecazaken in Brussel.

Om nog dieper in te gaan op de vraag ‘wat eten we in 2050?’ werden een aantal experten uitgenodigd om in debat te gaan over de toekomst van de foodservicemarkt. Bernard Haspeslagh (CEO van Ardo), Stefan Goethaert (Algemeen directeur Fine Foods & Retail Services van Colruyt Group), Jos Theys (Boerderij Jos Theys), Pieter Verhelst (bestuurslid Boerenbond) en Charlotte Prové (Research Associate bij ILVO) gingen onder begeleiding van Dirk Veerman (hoofdredacteur online platform Foodlog) met elkaar in gesprek. Onderwerpen zoals de verschuiving naar proximity en online ordering, nieuwe vormen van landbouw zoals urban farms en de beweging in de grossiersmarkt kwamen allemaal aanbod tijdens dit panelgesprek.
 

Downloads


TAGS

0 Comments