LUNCH TABLE 'DE TOEKOMST VAN FINE DINING'

Datum: 
7 Feb 2023 - 11:00

Chefs die de hotelschool verlaten dromen van een ster of een roemrijke score in één van de culinaire gidsen. Ze verheffen eten en drinken tot kunst, tot design en bijna ook tot filosofie tegelijk. Kok zijn is dan ook geen vak, het is een roeping, een passie. 

 

Maar het is niet iedere kok gegeven om zich een plaats te verwerven in de gewilde fine dining scene, laat staan mee te schitteren aan het sterrenfirmament. Veel factoren spelen – vaak in samenhang - een beslissende rol. Een degelijke opleiding, beschikken over de juiste geloofsbrieven van andere topchefs en vooral ook over een stevige geldbuidel om die droom om te kunnen zetten in bakstenen, tafels en stoelen. 

 

Wat blijkt is dat er in België al jarenlang opvallend veel toptalent in staat is om dat samenspel te laten resulteren in schitterende resultaten. Ons land telt enorm veel topzaken waar bijzonder lekker wordt gekookt en waar unieke belevingen worden gecreëerd. 

 

  • Wat maakt nu vandaag het succes van de fine dining scene in België? 
  • Zitten we nog steeds op de goede weg om ook in de toekomst bij de kopgroep op wereldvlak te blijven?
  • Welke rol kunnen de andere schakels in de keten van fine dining (zoals bv. toeleveranciers) spelen om bij te dragen aan het succes?  

 

Het zijn cruciale vragen waar Foodservice Alliance antwoorden op formuleerde tijdens een unieke lunch table over de toekomst van fine dining restaurants in België. 

We waren te gast in sterrenrestaurant HERT* van Alex Verhoeven. Gelegen in een uniek kader op 72 meter hoogte, aan de top van de Turnhoutse Turnovatoren. We genoten er van een bijzondere lunch in verschillende gangen die we afwisselden met interessante talks van oa. de directeur van Gault & Millau, Hotelschool Ter Groene Poorte, topchef bart De Pooter en maître-sommelier Joachim Boudens.  

Downloads


TAGS

0 Comments